La Certificació Energètica d’Edificis Barcelona

Disposem d’un Departament especialitzat en la realització de Certificació Energètica d’Edificis Barcelona

La Certificació Energètica d’Edificis proporciona en primer lloc informació útil, ja que explica les característiques energètiques del mateix. A més és obligatori per comprar o llogar un habitatge.

Permet per tant, que les persones interessades a comprar o llogar, puguin valorar si l’habitatge les característiques energètiques adequades i conèixer la despesa energètica aproximada que representarà la fi de l’any. El certificat també va acompanyat de recomanacions per a ser més eficient, així com augmentar el confort de l’habitatge, en conclusió reduir la despesa energètica. Tota la informació relativa a la Certificació Energètica d’Edificis la pots trobar aquí, Institut Català d’Energia.

Certificación Energética Edificios Barcelona

 

Rebem setmanalment consultes sobre la Certificació Energètica d’Edificis, tanmateix cada vegada mes demandada. Intentarem ajudar-te amb les 10 respostes clau de la certificació energètica d’habitatges, dubtes normatives, terminis, preus, etc. Visita la nostra pàgina i resol tots els teus dubtes. Has de saber també que el certificat d’eficiència energètica (CEE) una validesa de 10 anys, segons estipula el Reial Decret 235/2013 per la Certificació de l’Eficiència Energètica dels Edificis, en el seu article 11. 1.

Els edificis a Catalunya

A Catalunya conviuen diferents tipus d’edificis, segons la normativa de construcció que s’ha anat aprovant i aplicant al llarg dels anys. Per tant l’any de construcció de l’edifici és especialment rellevant a l’hora de saber quina normativa tèrmica aplicava en la seva construcció i sobretot ens permet conèixer el comportament tèrmic dels diferents tancaments que componen l’edifici.

En conclusió, els edificis els classificarem respecte a la normativa de construcció vigent quan es van realitzar. Com a resultat observem les qualificacions energètiques (de l’A a la G) que mostra la següent taula.

Certificación Energetica Edificios

Les diferents normatives que han definit les característiques de la pell dels edificis a Catalunya són:

Abans de 1981 no existia cap normativa específica sobre l’envoltant tèrmica dels edificis.
NBECT79 (1981-2006), aquesta normativa ja exigia unes transmitàncies tèrmiques màximes dels diferents tancaments.
NREAT87 (1989-2007 d’aplicació només a Catalunya), millorava alguns aspectes de la normativa
Codi Tècnic de l’Edificació. CTE 2006 (2007-2014), introdueix l’obligatorietat d’utilitzar sistemes d’energia solar.
A partir de març de 2014 els edificis de nova construcció han d’aplicar el nou codi tècnic de 2013, més restrictiu que l’anterior.

Preguntes freqüents Certificació Energètica d’edificis Barcelona

Des de quan és obligatori tenir el certificat?

Des l’1 de juny de 2013 per edificis o habitatges existents.

Des l’1 de novembre de 2007 per a edificis de nova construcció.

Quin és el termini de resposta de l'ICAEN?

Per a edificis existents, el termini habitual de resposta és de 4 dies des del pagament de la taxa.

Mentre que en el cas d’edificis de nova construcció, el termini mitjà de resposta és de 8 setmanes.

 

S'ha de pagar alguna taxa?
Sí. El Parlament de Catalunya ha aprovat amb data 22 de gener de 2014, dins de la Llei de mesures fiscals i financeres, la introducció d’una taxa sobre el registre de certificacions d’eficiència energètica d’edificis, ja siguin nous o existents.

En el cas dels edificis de nova construcció només s’aplicarà als edificis acabats:

Habitatge unifamiliar: 21 €

Bloc d’habitatges: la taxa serà proporcional al nombre d’habitatges del bloc segons aquesta relació: T = 10,20 * H + 16,40, on T serà la taxa i H el nombre d’habitatges del bloc.

Per a altres usos, 21 € + 0,25 € / m2.

En cap cas la taxa serà superior a 525 €.

Edificis existents:

Habitatges unifamiliar o habitatge: 11,55 €
Bloc d’habitatges: la taxa serà proporcional al nombre d’habitatges del bloc segons aquesta relació: T = 5,15 * H + 5,50, on T serà la taxa i H el nombre d’habitatges del bloc.
Altres usos: 10,50 € + 0,1 € / m2

En cap cas la taxa serà superior a 262,50 €.

Aquesta taxa no està subjecta a IVA en cap dels casos.

Qui ha de pagar la taxa?
El responsable del pagament de la taxa és el propietari de l’edifici o habitatge. De totes maneres i com que el tràmit d’inscripció en el registre el porta a terme el tècnic certificador, és aquest qui s’encarrega d’executar el pagament de la taxa, dins de les tasques que se li han encarregat.

Com es pot pagar la taxa?
El pagament es pot fer amb targeta de crèdit o de dèbit o bé amb la carta de pagament que es pot obtenir en el moment de fer tràmit de pagament de la taxa o accedint a l’espai “estat de les meves gestions” de l’Tràmits Gencat o “el meu carpeta “del Canal Empresa.

Aquest procés m'obligarà a fer obres al meu edifici?

No, la certificació energètica d’edificis caràcter informatiu, per la qual cosa no obliga a fer cap rehabilitació.

Tenen les immobiliàries la responsabilitat d'exhibir el certificat d'eficiència energètica dels edificis i habitatges que gestionen?

En primer terme, l’apartat setè de l’article 5 de la Llei del dret a l’habitatge prescriu que, abans de subscriure amb tercers qualsevol document relatiu a la transacció d’un immoble, els agents immobiliaris han d’haver verificat les dades facilitades pels propietaris mandants. Per tant, correspon a l’agent immobiliari que realitza l’oferta d’un immoble verificar si el seu promotor o propietari, tant si es tracta d’un edifici o part d’un edifici (habitatge o apartament) de nova construcció o existent, disposa del certificat d’eficiència energètica que permet, per tant, la utilització de l’etiqueta d’eficiència energètica.

SOL·LICITA INFORMACIÓ

Has d'acceptar la nostra política Protecció de Dades

9 + 10 =

QUE OPINEN ELS CLIENTS DE CATALUNYA ITE

Encantada con la profesionalidad y el trato recibido por CATALUNYA ITE, además de la rapidez y la atención. En especial el trato con Raúl un chico encantador, muy educado y muy profesional. Sin duda muy recomendables.

Eva Ruiz

Contratamos los servicios de Inspección Técnica de Edificios para nuestro edificio de Barcelona con Catalunya ITE. Se encargaron de todo, organización de la ITE, perfecta atención y explicaciones previas. El día de visita puntuales y cumplieron con el horario que nos dieron a la comunidad. Muy atentos con los vecinos el día de la Inspección. Nos entregaron el Informe ITE 2 días después y nos asesoraron sobre los siguientes pasos a seguir. Muy contentos con ellos.

Sofia Font

Eficientes, rápidos y solventes. Entregaron el informe súper rápido (menos de 2 días) y solucionaron todas las dudas que teníamos. Estamos satisfechos con su trabajo.

Jesus Amadeo Martin Gonzalez

Muy profesionales, y rápidos en acudir al edificio y darnos el informe. Puntuales, amables y resolutivos. Sin duda, si necesitara otra Ite o alguien me pregunta, los recomiendo 100%.

Laura Fernández

Profesionalidad y experiencia: son expertos en la realización de informes ITE y su tramitación. Cumplen con los plazos.

Jose Castilla

Profesionalidad y rapidez. Hemos contratado 2 Inspecciones y siempre acabamos satisfechos. Además la atención y el trato un 10. Te resuelven todas las dudas y son muy eficaces.

Genís Alarcos

Presupuesto e inspección de muy rápida ejecución.

Cesar Diaz

Catalunya ITE ens ha fet recentment la inspecció tècnica al nostre edifici i estem tots molt satisfets del resultat i de la professionalitat i alhora simpatia dels tècnics que l’han realitzada

Sandra Burgos

Contratamos los servicios de Catalunya ITE para nuestro edificio en Hospitalet.
Excelente trato con la comunidad cuando vinieron, profesionales. Entregaron el Informe en un tiempo record y nos asesoraron sobre los trabajos de mantenimiento a realizar.
Empresa recomendable, volveremos a realizar la próxima Inspección con ellos.

Carles Sirvan

ACTUALITAT DE CATALUNYA ITE

L’actualitat, notícies i novetats del sector de la Inspecció Tècnica d’Edificis i la Certificació Energètica d’edificis.

La ITE no es un examen. Sobrevivir a una ITE Desfavorable

La ITE no es un examen. Sobrevivir a una ITE Desfavorable

LA ITE NO ES UN EXAMEN. TODO LO QUE TIENES QUE SABER SOBRE COMO SOBREVIVIR A UNA ITE DESFAVORABLE.Hemos crecido casi desde niños con ciertas convicciones muy claras. Una de ellas es la diferencia entre el Aprobado y el Suspenso. Y ha funcionado así desde que el...

read more
Qui paga la ITE

Qui paga la ITE

TOT EL QUE HAS DE SABER SOBRE QUI PAGA LA ITESaber qui paga la ITE pot semblar en teoria un tema senzill, però no ho és. A continuació us parlarem de casos reals, que ens succeeixen com a empresa dedicada de manera exclusiva a la realització d'Inspecció Tècnica...

read more
Quien paga la ITE

Quien paga la ITE

TODO LO QUE DEBES SABER SOBRE QUIÉN PAGA LA ITESaber quién paga la ITE puede parecer en teoría un tema sencillo, pero no lo es. A continuación os hablaremos de casos reales, que nos suceden como empresa dedicada de forma exclusiva a la realización de Inspección...

read more
ITE Generalitat

ITE Generalitat

GUIA ITE GENERALITAT.TOT EL QUE HAS DE SABER SOBRE L'ITE A CATALUNYAA Catalunya ITE, com a empresa especialitzada en Inspecció Tècnica d'Edificis que som, estem rebent moltes consultes sobre la ITE Generalitat. Recordeu que la Generalitat de Catalunya, mitjançant l...

read more
Com saber si un edifici ha passat la ITE

Com saber si un edifici ha passat la ITE

COMO SABER SI UN EDIFICIO HA PASADO LA ITE. CASOS REALES Y SOLUCIÓNEn la actualidad estamos recibiendo muchas consultas, algunas personas llevan semanas intentándolo, sobre cómo saber si el edificio ha pasado la ITE. Como empresa especializada en Inspección Técnica de...

read more
ITE Barata

ITE Barata

TOT EL QUE HAS DE SABER SOBRE ELS PERILLS DE CONTRACTAR UNA ITE BARATAActualment ens estan arribant molts casos de Comunitats perjudicades per males Inspeccions o males practiques en les Inspeccions. El motiu d'aquest article, com a empresa especialitzada en Inspecció...

read more
×

¡Hola, soy Raúl! ¿En que te puedo ayudar? Escríbeme por Whatsapp

Hola, sóc Raúl! En què et puc ajudar? Escriu-me per Whatsapp

×