Saber qui paga la ITE pot semblar en teoria un tema senzill, però no ho és. A continuació us parlarem de casos reals, que ens succeeixen com a empresa dedicada de manera exclusiva a la realització d’Inspecció Tècnica d’Edificis ITE. I és que abordem diàriament casos singulars i diferents realitats. Tot plegat intentarem de la millor manera possible explicar-vos qui paga la ITE.

Abans de parlar sobre qui paga la ITE, volem explicar-vos que és una ITE per poder aclarir conceptes. La ITE o Inspecció Tècnica d’Edificis és una revisió que serveix per valorar l’estat de conservació general de l’edifici. Es revisen les façanes, mitgeres, patis, terrasses, cobertes, estat de les instal·lacions d’electricitat, aigua i baixants de l’edifici. A més serveix per conèixer com funciona el nostre edifici enèrgicament, com és l’accessibilitat (per a persones en general i persones amb mobilitat reduïda). En resum, la ITE compleix 2 funcions principals; 1era donar compliment a la llei que obliga a realitzar-les i 2ª és una completíssima guia de com és i com es troba conservat l’edifici. La ITE és un document súper útil per a qualsevol comunitat que vulgui començar a posar ordre al seu edifici; és una guia completa que conté moltíssima informació sobre l’estat conservació. Veritablement, sense la ITE, mai arribarem a conèixer l’estat de salut del nostre edifici.

Un cop revisat l’edifici per part d’algun dels nostres inspectors, els passos són els següents:

 

 1. Es redacta un informe ITE sobre l’Estat de conservació de l’Edifici.
 2. Aquest informe es tramita a l’ Administració.
 3. L’ Administració envia el Certificat d’Aptitud a la Comunitat de Propietaris o Propietat. La validesa / vigència del certificat dependrà de les deficiències que contingui l’informe ITE que s’ha redactat.
 4. La comunitat o propietat ha de reparar les deficiències que conté l’Informe ITE.

RESPONSABILITAT SOBRE L’EDIFICI

Mes que parlar sobre qui paga la ITE, hem de parlar de qui té la responsabilitat sobre la conservació de l’edifici. La responsabilitat sobre la conservació de l’edifici recau sobre la propietat actual, bé sigui propietat vertical (propietari únic) o propietat horitzontal (comunitats de propietaris). Per tant, el Decret 67/2015 , en el seu article 5.1 enuncia “L’obligació de sotmetre els edificis d’habitatges a inspecció tècnica correspon a la propietat”. En el seu article 5.3 enuncia “El cost econòmic derivat de la inspecció tècnica és a càrrec de les persones obligades a la realització de la inspecció”, per tant a la propietat.

 

Has de passar la ITE del teu edifici?

Catalunya ITE t’ho posa fàcil!

Has de passar la ITE del teu edifici?

T’ho posem fàcil!

Presupuesto ITE Barcelona-15% DESCOMPTE Sol·licitant Pressupost Online

REP el teu pressupost en 1 MINUT

ALTRES SUPÒSITS

Ara que ja saps que, com a norma general, la ITE la paga la propietat, us explicarem altres supòsits que ens hem trobat amb molta freqüència. Sobretot tingues present que amb independència de qui pagui la ITE, el deure de realitzar-la, el deure de conservació o les sancions relatives a l’omissió de realitzar-la recau sobre la propietat. Ens hem trobat en el següent supòsit:

 

 • Un dels copropietaris de la comunitat tenia pressa per vendre el seu pis i necessitava passar la ITE urgent, encarregant la ITE i pagant-la de la seva butxaca. Recorda que un cop realitzem la visita l’edifici, en 24h / 48h tens la ITE acabada, tramitada i tota la documentació disponible a la teva zona client per a la teva total comoditat. Som l’única empresa dedicada exclusivament a la realització d’ ITE a Catalunya, per tant podem oferir aquests terminis de lliurament. I és que com bé sabràs per vendre qualsevol immoble ha d’estar realitzada la ITE de l’Edifici, sempre que l’edifici hagi complert 45 anys d’antiguitat.

¿COM SOL·LICITAR LA ITE?

Doncs de forma molt senzilla, en 3 senzills passos:

 • Sol·licitar pressupost ONLINE. El reps a l’instant a pantalla i al teu correu electrònic.
 • Gestiona tu mateix la CITA ONLINE mitjançant un CALENDARI. Pots triar còmodament el dia i horari que vols que anem a fer la ITE al teu edifici. Molts veïns es baixen amb una TABLET a la reunió de comunitat i trien el dia de la Inspecció. I si no t’atreveixes, també et podem donar la CITA telefònicament.
 • Tria la forma de pagament i reserva la ITE. Et donem a triar entre Transferència, Paypal o Targeta.

Llegeix les nostres ressenyes favorables a Google, persones contentes amb el treball realitzat en els seus edificis.

Catalunya ITE ens ha fet recentment la inspecció tècnica al nostre edifici i estem tots molt satisfets del resultat i de la professionalitat i alhora simpatia dels tècnics que l’han realitzada

Sandra Burgos

Nos dieron confianza desde el primer momento al ser Empresa especializada. Nos gustó mucho el sistema de presupuesto que nos llegó al momento. La contratación fue sencilla al ser con CITA online y la forma de pago. Muy amables durante la visita y nos dieron explicaciones detalladas sobre todas las dudas. El Informe ITE lo enviaron rápidamente y todo muy serio. Repetiremos.

Carmen Doval

Fantàstics. Ens va arribar el pressupost a l’instant. La contractació ens va resultar una experiència molt còmoda, vam triar fàcilment el dia de la visita. El servei molt bé, van resoldre tots els nostres dubtes i van lliurar la ITE al dia següent. Tenim tot el treball a la zona privada i ens resulta molt còmode accedir-hi en qualsevol moment. Els recomanem.
Francesc Puig

SOL·LICITA PRESSUPOST ONLINE

 • Rep el PRESSUPOST ONLINE al moment
 • Tria DIA i HORARI de la teva Inspecció
 • Contractació Online EN NOMÉS 3 PASSOS
 • Rep l’ INFORME EN 48h / 72h
 • ZONA CLIENT amb els Documents, Factures
 • Organitzem la ITE mitjançant FULLS D’AVISOS
 • PAGAMENTS amb Targeta, Transferència o Paypal
 • SISTEMA D´ALERTES abans que caduqui l’ ITE

SOL·LICITA INFORMACIÓ

Has d'acceptar la nostra política Protecció de Dades

8 + 8 =

¡Haz clic para puntuar esta entrada!
(Votos: 0 Promedio: 0)
×

¡Hola, soy Raúl! ¿En que te puedo ayudar? Escríbeme por Whatsapp

Hola, sóc Raúl! En què et puc ajudar? Escriu-me per Whatsapp

×