TOT EL QUE HAS DE SABER SOBRE ELS PERILLS DE CONTRACTAR UNA ITE BARATA

Actualment ens estan arribant molts casos de Comunitats perjudicades per males Inspeccions o males practiques en les Inspeccions. El motiu d’aquest article, com a empresa especialitzada en Inspecció Tècnica d’Edificis que som, és alertar-vos dels perills als quals us exposeu contractant una ITE barata o a baix preu.

Abans d’explicar-vos els riscos, volem explicar-vos que és una ITE per poder aclarir conceptes. L’ ITE o Inspecció Tècnica d’Edificis és una revisió que serveix per valorar l’estat de conservació general de l’edifici. Un cop revisat l’edifici els passos són els següents:

 1. Es redacta un informe ITE sobre l’Estat de conservació de l’Edifici.
 2. Aquest informe es tramita a l’Administració
 3. L’Administració envia el Certificat d’Aptitud a la Comunitat de Propietaris o Propietat. La validesa del certificat dependrà de les Deficiències que contingui l’informe ITE que s’ha redactat.
 4. La comunitat o propietat ha de reparar les deficiències que conté l’Informe ITE.

INSPECCIÓ INDEPENDENT

Has de saber que la Inspecció ITE Edificis ha de ser Independent de qualsevol altra empresa. De la mateixa manera que la ITV obligatòria dels vehicles ho és. Imaginàries que l’empresa encarregada de la ITV que realitza la Inspecció al teu vehicle, tingués un taller mecànic on et arreglés els desperfectes?. Oi que pensaries que això no lliga?, doncs aquesta es la veritat. Per tant, hi ha un conflicte d’interessos evident entre la realització d’una ITE i les reparacions que es derivin.

Has de passar la ITE del teu edifici?

Catalunya ITE t’ho posa fàcil!

Has de passar la ITE del teu edifici?

T’ho posem fàcil!

Presupuesto ITE Barcelona-15% DESCOMPTE Sol·licitant Pressupost Online

REP el pressupost en 1 MINUT

INSPECCIÓ REALITZADA = JA NO HI HA MARXA ENRERE

Un cop es realitza la Inspecció ITE i s’ha tramitat l’Informe ja no hi ha marxa enrere per a les comunitats. Les Deficiències que es continguin en l’Informe s’han de reparar SI o SI, especialment les Importants o Greus. En conseqüència, confiar la Inspecció en una empresa que tingui interès en fer les reparacions a l’Edifici és com fer-li signar un xec en blanc. En aquests casos, el contingut de l’informe ITE pot fer-ho a mida per després reparar totes aquelles Deficiències que es continguin.

Aquest conflicte d’interessos tan evident entre fer la Inspecció ITE i reparar les deficiències, és difícil de detectar sinó estàs prèviament molt ben informat. Tingues en compte a més, que una comunitat de propietaris difícilment coneixements tècnics, per poder rebatre el contingut d’un informe ITE desfavorable. Així doncs, un cop fet l’informe s’inicia la cadena de responsabilitats cap a la comunitat on SI o SI, s’ha de reparar l’edifici.

COM ES QUALIFIQUEN LES DEFICIÈNCIES D’UNA ITE?

Aquest és un dels punts claus i que pot perjudicar greument la Comunitat. Una deficient qualificació de les Deficiències en l’Informe ITE comporta la despesa de milers d’euros en les reparacions posteriors. Per tant ser objectius, tenir especialització i saber qualificar les deficiències correctament és la garantia de l’estalvi de milers d’euros.

 

ITE BARATA “EL GANXO”

Ara que ja hem vist que sobre la ITE gira tota la rehabilitació futura de l’edifici, “el ganxo” està clar, l’ ITE Barata. Fins i tot coneixem el cas que hi ha empreses que el fan gratis. Així que pots imaginar-te el suculent que és per a aquest tipus d’empresa, sabent que després s’asseguren facturar milers d’euros en altres conceptes.

 

TIPUS D’EMPRESES NO INDEPENDENTS

Trobem en el mercat múltiples empreses que ofereixen els serveis d’ ITE Barata, sent empreses que no són especialitzades ni tenen vinculació amb el sector de la Inspecció d’Edificis. A continuació us enumerem empreses No Independents, que tenen conflicte d’interessos i no obstant això ofereixen paquets d’Inspecció en els seus serveis.

 • CONSTRUCTORES: Ofereixen ITES a baix preu per després fer les obres de reparació.
 • IMMOBILIÀRIES: Encara que sembli increïble, igualment coneixem empreses immobiliàries que ofereixen l’ITE Barat per després poder vincular-se a les reparacions amb empreses afins.
 • ASSEGURADORES: Ofereixen en el seu paquet de serveis la realització de la ITE. Això, sota el nostre modest punt de vista és molt perillós, a causa que és molt probable que l’Informe surti amb Deficiències. Aquestes deficiències de l’informe poden usar-se com a escut per no abonar futures reclamacions dels clients a l’asseguradora.
 • TÈCNICS VINCULATS A CONSTRUCTORES: És un cas semblant al de les constructores. I és que si l’Arquitecte o Arquitecte Tècnic que has contractat per a la ITE està vinculat a una empresa constructora, el seu veritable interès és poder fer les obres de reparació posteriors.

A més hi ha un altre tipus d’empresa que ens sembla rellevant Informar-vos. Hi ha casos en què les empreses es fan passar per tècnics municipals o de l’Administració, assegurant que has de passar la Inspecció amb ells per complir la llei. Has de saber que cap tècnic de l’Administració anirà picant a la porta per explicar-te això. L’Administració a través l Agència de l habitatge de Catalunya aquesta iniciant una campanya informativa per carta per recordar l’obligatorietat de realitzar la Inspecció Tècnica de l’Edifici (ITE) als edificis que compleixin 45 anys.

PREUS DE LES INSPECCIONS ITE

Ara ja coneixes els perills de contractar una ITE Barata o ITE a baix preu. En conseqüència pots prendre millors decisions. Has de saber que una ITE ben realitzada és un súper document; que ajuda molt a les comunitats de propietaris. Una ITE és una guia completa sobretot l’edifici,ha de contenir:

 • Tipologia Constructiva; descripció de tots els sistemes que componen l’Edifici.
 • Definició de tots els sistemes d’Instal·lacions de l’Edifici.
 • Croquis i Seccions de l’edifici per millorar la seva entesa.
 • Anàlisi tipologia estructural de l’edifici.
 • Revisió dels següents sistemes constructius; Fonamentació, col·lectors, instal·lacions, façanes, cobertes, terrasses, patis, baixants.
 • Deficiències de l’Edifici, qualificació de les mateixes i possibles hipòtesis que han portat a un element a estar malament.

En conclusió, pots veure que la quantitat d’informació que ha de contenir una ITE Edificis és molt gran. Sinó disposa d’aquesta informació o bé serà rebutjat a l’Administració quan es tramiti o no servirà com a guia completa per al client final. Les hores dedicades a la realització d’un bon informe són les que són i no poden ser menys. L’ ITE serà Barata o car en funció al contingut, qualitat i funcionalitat de l’informe.

L’objectiu d’aquest article ha estat advertir sobre moltíssimes males pràctiques que estan perjudicant a les comunitats per falta d’informació. Desitgem que prenguis la millor decisió i a més estiguis ben assessorat / a. Estem al teu costat per ajudar-te i que quedis molt content de l’experiència de contractar la teva Inspecció ITE.

NECESSITES REALITZAR LA ITE EDIFICIS?

A Catalunya ITE som especialistes en la Inspecció Tècnica d’Edificis (ITE). Som empresa especialitzada, una garantia de la feina ben feta. Realitzem la Inspecció i lliurem l’Informe en tan sols 48 hores. Donem tot tipus d’explicacions a la comunitat per ajudar-los a arribar a la solució final.

Llegeix les nostres ressenyes favorables a Google, persones felices amb el treball realitzat en els seus edificis.

Catalunya ITE ens ha fet recentment la inspecció tècnica al nostre edifici i estem tots molt satisfets del resultat i de la professionalitat i alhora simpatia dels tècnics que l’han realitzada

Sandra Burgos

Encantada con la profesionalidad y el trato recibido por CATALUNYA ITE, además de la rapidez y la atención. En especial el trato con Raúl un chico encantador, muy educado y muy profesional. Sin duda muy recomendables.

Eva Ruiz

Muy profesionales, y rápidos en acudir al edificio y darnos el informe. Puntuales, amables y resolutivos. Sin duda, si necesitara otra Ite o alguien me pregunta, los recomiendo 100%.

Laura Fernández

SOL·LICITA PRESSUPOST ONLINE

 • Rep el PRESSUPOST ONLINE al moment
 • Tria DIA i HORARI de la teva Inspecció
 • Contractació Online EN NOMÉS 3 PASSOS
 • Rep l’ INFORME EN 48h / 72h
 • ZONA CLIENT amb els Documents, Factures
 • Organitzem la ITE mitjançant FULLS D’AVISOS
 • PAGAMENTS amb Targeta, Transferència o Paypal
 • SISTEMA D´ALERTES abans que caduqui l’ ITE

SOL·LICITA INFORMACIÓ

Has d'acceptar la nostra política Protecció de Dades

9 + 4 =

¡Haz clic para puntuar esta entrada!
(Votos: 0 Promedio: 0)
×

¡Hola, soy Raúl! ¿En que te puedo ayudar? Escríbeme por Whatsapp

Hola, sóc Raúl! En què et puc ajudar? Escriu-me per Whatsapp

×